Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Algemeen                    
                                                                                                                                                    

[ Algemeen ] Soorten Huizen ] Constructie ] Zoeken ] Bereikbaarheid ] Hypotheek ] Kopen ] Verwarming ] Electra ] Water ] Riolering ] Huren ]Omhoog

Belangrijk voor de keuze van een huis zijn het doel en de omgeving.

 Het is verstandig eerst deze twee zaken voor jezelf te definieren waarna de zoektocht kan beginnen. Het doel en de omgeving hangen sterk met elkaar samen. Een vakantiehuis in Noord-Zweden is leuk, maar onpraktisch voor kortere vakanties in verband met de reisafstand en teveel in het Zuiden kan het zijn dat je ondanks de uitgestrektheid het toch niet helemaal vind wat betreft rust en landschap.

Zweden is zo uitgestrekt dat het bijna ondoenlijk is om overal te gaan kijken, er dienen dus keuzes gemaakt te worden.Is eenmaal een keuze gemaakt voor omgeving en doel dan kan er gekeken worden naar het soort huis waar naar gezocht gaat worden.

Hier komen de financiële middelen om de hoek kijken. Als buitenlander moet je erop rekenen dat je meestal niet meer dan 50% financiering kan krijgen, ondermeer afhankelijk van het al dan niet hebben van een persoonsnummer en de lokale bank en je inkomen en lasten in Nederland.

De staat van een huis bepaald in hoge mate de prijs en realiseer je wat je zelf kan doen dit bespaart enorm op de kosten. Daarbij komt dat arbeidskrachten minder makkelijk te vinden zijn en duur zijn. Ben je niet zo'n klusser kies dan voor een huis waar je zo in kunt en kijk dan wat en in welk tempo je zaken wil vernieuwen of aanpassen.

Schilderen moet je meestal en is niet moeilijk. Maar de lucht is hier zo droog dat het meestal nog wel even aankan. Ons huis was in 30 jaar niet geschilderd en eerder uitgedroogd en zeker niet verrot. Dus verkijk je niet op de Nederlandse standaards van "goed in de verf zitten".

 

 

 

Start ]