Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Constructie                    
                                                                                                                                                    

Algemeen ] Soorten Huizen ] [ Constructie ] Zoeken ] Bereikbaarheid ] Hypotheek ] Kopen ] Verwarming ] Electra ] Water ] Riolering ] Huren ]Omhoog

Timmerhuizen

 Oudere huizen hebben meestal een constructie van op elkaar gestapelde balken van ongeveer 20 cm dik. Daar is meestal aan de buiten en binnenkant niets van te zien, maar in de beschrijving van de makelaar staat dan <timmer> (spreek uit tummer) de buitenkant is dan vaak betimmerd met verticale planken en de binnenkant met hardboard en schrootjes die na een renovatie overtimmerd zijn met gipsplaat en een lambrisering van schrootjes.
Het oorspronkelijke pannendak is meestal vervangen door staalplaat met in het gunstigste geval een dakpanmotief.

Deze constructie wordt niet veel meer toegepast in verband met de hoge kosten. Het wordt weer mode om een "timmerhuis" te bezitten omdat blijkt dat deze qua degelijkheid niet te overtreffen zijn mits je ze niet "kapot-isoleert", Het is essentieel dat het huis kan blijven ademen.

Houtskeletbouw

Modernere huizen en aanbouwen van oude huizen zijn van het type houtskeletbouw. Een balkenframe met buiten hout en binnen plaatmateriaal en ertussen isolatie zoals rockwool.

Steenbouw

Deze vorm zal je niet zoveel tegenkomen bij gewone huizen.

Het is duur om te bouwen en koud om in te wonen.

 

Start ]