Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Electra                    
                                                                                                                                                    

Algemeen ] Soorten Huizen ] Constructie ] Zoeken ] Bereikbaarheid ] Hypotheek ] Kopen ] Verwarming ] [ Electra ] Water ] Riolering ] Huren ]



Omhoog

Bijna alle Zweedse huizen hebben een 3-fase aansluiting met zekeringen van 16 Ampere. Is het een groot huis, of meerdere huizen op een aansluiting dan kan het 20 of 32 ampere zijn.
Aangezien het vastrecht afhankelijk is van het amperage van de zekeringen is het verstandig die zo laag mogelijk te kiezen.

Het is toegestaan om zelf zaken aan te leggen tot een amperage van 16.

In oudere huizen is de elektrische installatie meestal een broddelwerk van de diverse aanlegmethodes die er in de loop der tijd gebruikt zijn zoals aluminium buizen metkatoenomwonden draad, metalen buizen met soepel draad voorzien van plastic isolatie , stug installatiedraad omgeven door een metalen mantel en het nu veel toegepaste stugge installatiedraad in een plasticmantel. Plastic buizen met daarin los getrokken draden is nog niet zo populair in Zweden.

Aardlekschakelaars ontbreken meestal of hebben geen nut omdat het gebruikelijk is om de nul- en de aardedraden met elkaar door te verbinden.
Ook automatische zekeringen zie alleen in de modernste huizen.

Zweden gaat in de komende jaren wel over op nieuwe energiemeters die door de elektrabedrijven op afstand afgelezen kunnen worden.

 

Start ]