Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Hypotheek                    
                                                                                                                                                    

Algemeen ] Soorten Huizen ] Constructie ] Zoeken ] Bereikbaarheid ] [ Hypotheek ] Kopen ] Verwarming ] Electra ] Water ] Riolering ] Huren ]Omhoog

Ook bij het afsluiten van een hypotheek blijkt de regionale en lokale organisatie van de Zweedse samenleving.
Een hypotheek sluit je af bij een lokale vestiging van een bank. Zij kennen de markt en weten wat een huis waard is . Zij kunnen je dus ook adviseren als een soort tegenpool van de verkopende makelaar. De bank kan ook voor je nagaan voor welk bedrag de vorige eigenaar het huis gekocht heeft en wanneer.
Het kan zo zijn dat je niet meteen de toezegging voor een hypotheek krijgt, sommige banken vergaderen eens per week over alle aanvragen.

Na de problemen met torenhoge hypotheken in het begin van de jaren 80 in kombinatie met een stijgende rente hebben de banken hun verantwoordelijkheid genomen en zullen er alles aan doen om de consument te beschermen tegen te hoge lasten.
Hierdoor zijn de meeste hypotheken met lineaire aflossing waarbij de rentevaste periode meestal maximaal 5 of 8 jaar is en de looptijd 10 jaar of een veelvoud daarvan. Een hypotheek op basis van annuiteit is ook wel mogelijk, maar dat is afhankelijk van de bank.

Je kan ervan uitgaan dat de bank in eerste instantie niet verder gaat dan 50%. Is je inkomen echt toereikend dan is tot 75% mogelijk.

Het is dan ook verstandig om eerst bij een of meerdere banken te gaan informeren zodat je weet in welke prijsklasse je kan gaan zoeken.

Wees erop voorbereid dat in gebieden waar nog weinig buitenlanders een huis gekocht hebben de onderhandelingen stroever kunnen lopen en vooral bij kleinere filialen kan je tegenkomen dat de kennis van de Engelse taal minimaal is.
Wij zijn daarom al meerdere malen meegegaan met mensen om te tolken,iets wat de banken de ook de makelaars meestal op prijsstellen.

Wil je meer weten over deze mogelijkheden neem dan gerust kontakt met ons op.

 

Start ]