Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Kombi-systemen                    
                                                                                                                                                    

Elektra ] Warmte pompen ] Olie ] Pellets ] Hout ] Zonne-energie ] [ Kombi-systemen ] Accumulatortank ] Ons systeem ]Omhoog

Kombinatie-systemen worden steeds popupairder.
Veelal gaat het om systemen waarbij zonne-energie als aanvullende energiebron gebruikt wordt. Hierbij speelt meestal de accumulatortank een centrale rol.

Relatief nieuw is een systeem van een accumulatortank met ingebouwde pelletsbrander en warmtewisselaar voor zonnepanelen. Door deze kombinatie hoef je nergens op te letten en is er altijd warm water en genoeg energie voor de verwarming van het huis.

Het laatste is een kombinatie van bergwarmte en zonne-energie waarbij het overschot aan zonne-energie gebruikt wordt om het water in het boorgat op te warmen. Hierdoor wordt de berg als het ware als accumulatortank gebruikt.
Eviheat is de eerste die met een dergelijk systeem komt.

Door de accumulatortankt als centrale opslag in het verwarmings-/warmwatersysteem te gebruiken is het mogelijk daar een lucht/water warmtepomp, een houtkachel of fornuis met watermantel en zonnepanelen op aan te sluite. Van mei t/m september zal de zonneenergie de warmte leveren eventueel aangevuld met de warmtepomp op koude dagen en in de winter zal de houtkachel een aanvulling zijn als het te koud wordt voor de warmtepomp. Een dergelijk systeem vergt wel een flinke investerin, maar wellicht kan er van reeds aanwezige delen gebruik gemaakt worden. Is dat niet mogelijk dan zijn er diverse subsidiemogelijkheden op zonne-energie, accumulatortank, warmtepomp en houtkachel of pelletsbrander, dit afhankelijk van de situatie. Biomax. een kombinatie van Pellets en hout

Een kombinatie systeem voor Pellest, hout en voorzien van een elektrapatroon.
Dit is de Combimax van Varmebaronen.
Door dit systeem kan je subsidie krijgen terwijl je toch de mogelijkheid hebt om op goedkoop hout te stoken.

 

Varmesystemet_redigerad_lutt_vatten_bras.jpg (15680 bytes)Een andere manier van combi-systeem is het aansluiten van meerdere energiebronnen op een accumulatortank. Op dit moment is populair de combinatie van lucht/water warmtepomp, zonne-energie en pellets of houtkachels met een watermantel. Dis het systeem dat onder andere Nordic Trä & Bygg verkoopt.

 

 

 

Start ] Omhoog ]