Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Pellets                    
                                                                                                                                                    

Elektra ] Warmte pompen ] Olie ] [ Pellets ] Hout ] Zonne-energie ] Kombi-systemen ] Accumulatortank ] Ons systeem ]Omhoog

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van de tkken die achterblijven na de kap van een stuk bos of van zaagsel.
Onder hogedruk worden er in een fabriek korrels van 1 tot 2 cm van gemaakt. Deze korrels zijn niet hygroskopisch worden meestal in bulk geleverd.

Pelletsbrander met voorraadNet als systemen op olie of electra is er in principe bij pelletssystem geen opslagtank nodig. De warmte wordt direct afgestaan aan het water net als met gasgestookte CV-systemen in Nederland.

Voor deze korrels zijn speciale branders ontwikkeld met een automatisch toevoersysteem. Eerst als vervanging van oliebranders toen bleek dat olie te duur werd als brandstof, later zijn specialesystemen gebouwd voor de verbranding van pellets. Niet alleen grote kachels voor CV-installaties, maar ook kleine kachels voor in de huiskamer met een ingebouwd reservoir voor ongeveer 1 tot 2 dagen stoken.

Ook zijn vele kombinatiesystemen ontwikkeld  met o.a. het stoken op hout of met zonnewarmte. Deze kombinatiesystemen hebben meestal een kleine ingebouwde watertank voor opslag van energie van de zon of het hout.

 

Start ] Omhoog ]