Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Zonne-energie                    
                                                                                                                                                    

Elektra ] Warmte pompen ] Olie ] Pellets ] Hout ] [ Zonne-energie ] Kombi-systemen ] Accumulatortank ] Ons systeem ]Omhoog

 

Zonne -energie kan op twee verschillende manieren gebruikt worden:
Voor het opwekken van elektra. In Nederland popupair, maar in Zweden alleen gebruikt voor zomerhuizen om zo elektra te hebben op plaatsen waar dat niet geleverd wordt of om het dure vastrecht te van de elektra maatschappij te omzeilen. Door dit dure vastrecht kan het lonend zijn om deze manier van elektraopwekking eventueel aangevuld met een benzineaggregaat om de accu's op te laden als er te weinig zon is. Voor warm water is er dan de mogelijkheid van een boiler op gas of via panelen op het dak, maar dan is er alleen warm water als de zon schijnt.
Voor het opwekken van warm water. De techniek is simpel en er is alleen een grote watertank nodig om de warmte in op te slaan. vaak is deze al aanwezig en kan dan via een warmtewisselaar aangesloten worden, bij aanschaf is het handig om er een te kopen met een ingebouwde warmtewisselaar.

 

Geheel in de lijn van het uitgangspunt van de Zweedse overheid is er veel aandacht voor zonne-energie. Anders dan in Nederland ligt de nadruk op het opwekken van warmte die opgeslagen wordt in een zogenaamde accumulatortank. Dit is een tankwater met een inhoud van tussen de 500 en 1000 liter. Door een warmtewisselaar wordt de zonne-energie opgeslagen in het water tot een temperatuur van ongeveer 80 graden. Door een warmtewisselaar. Het zonnepaneel zelf is eigenlijk niet meer dan een geïsoleerde bak afgesloten met een glasplaat waarin via buizen water gepompt wordt.

Het is vrij eenvoudig voor de handige doehetzelver om de zonnepanelen zelf te bouwen en als je aan een aantal opgegeven materialen houdt blijft de subsidie gelden.

Na de investering is de opgewekte energie gratis.
In de meeste publicaties wordt gemeld dat bij een goede dimensionering van de zonnepanelen en accumulatortank de gehele energiebehoefte van het huis -verwarming en warm water- van mei t/m september door zonne-energie dekt wordt.

Voorwaarde voor succesvol gebruik van zonne-energie is natuurlijk wel dat er goede plaatsingsmogelijkheden zijn voor de panelen richting zuiden.
Let dan ook op eventuele bomen op grond van de buren die bij opgroeien de zon weg kunnen nemen. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit gebeurd.

 

 

Start ] Omhoog ]