Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Olie                    
                                                                                                                                                    

Elektra ] Warmte pompen ] [ Olie ] Pellets ] Hout ] Zonne-energie ] Kombi-systemen ] Accumulatortank ] Ons systeem ]Omhoog

In veel oudere huizen zal je een centraal verwarmingssysteem aantreffen dat op olie gestookt wordt. Door de prijsontwikkeling van olie is dit een zeer dure manier van verwarmen geworden.

Zweden heeft hierop ingespeeld door ombouwsets te ontwikkelen voor nagenoeg alle soorten oliebranders. De aanwezige oliebrander wordt simpelweg vervangen door een pelletsbrander. Hierdoor worden de stookkosten tot 1/3 van die van olie teruggebracht. De ombouw is eenvoudig en door de handige doe het zelver zelf uit te voeren.

Recentelijk heeft Zweden zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk onafhankelijk van olie te worden.
Om dit te stimuleren is er een subsidie mogelijk van 25% op materiaal en arbeidsloon indien men overschakeld van olie naar pellets. Het maakt hierbij niet uit of je het zelf installeerd of het laat doen. Bij zelfinstallatie geldt de subsidie echter alleen op het materiaal.

Daar het stoken op hout nog goedkoper is dan op pellets, zeker als je over eigen bos beschikt heeft de industrie hier handig op ingespeeld door een gekombineerde pellets/hout cvkachel te ontwikkelen. Door de mogelijkheid om op pellets te stoken geldt de subsidieregel en kan je toch op voordelig hout stoken en wellicht ook de pelletsbrander gebruiken als je voor langere tijd niet thuis bent. Een ideaal systeem als de mogelijkheden tot financiering er zijn.

 

Start ] Omhoog ]